K NÁKUPU 2 KS ERE PEREZ DÁREK TUŽKA COCO CRAYON ODSTÍN HEART ❤️

Výbava do letadla: Jak nepřistát vysušená jako rozinka

Dlouhé lety nás sice dopraví na vzdálená exotická místa, ale často si vybírají daň na kvalitě naší pleti. Pobyt v suchém vzduchu na palubě letadla totiž naši pokožku zanechává vysušenou, šupinatou a dehydratovanou. Užijte si letos cestování bez obav s tou správnou kosmetickou výbavou! 

 eduardo-velazco-guart-Nukqi6L_5DU-unsplash

Letadlo vs. pleť

Vlhkost vzduchu na palubě letadla je velmi nízká - pohybuje se okolo 20 %. Při letech do vzdálenějších destinací proto výrazně dehydratuje a zároveň vysušuje naši pokožku. Pokožka tak po přistání může být podrážděná, hrubá a napjatá, a to nejen na obličeji. 

Hydratace

Hydrataci je třeba pleti dodávat zvenku i zevnitř. Během letu dodržujte pitný režim a pijte co nejvíc čisté vody namísto slazených limonád. Dejte pozor na větší množství kávy, která může organismus odvodňovat a zároveň ztěžuje (už tak dost náročné) usínání během cesty.

Zvenčí můžete hydrataci pleti podpořit květovou vodou (hydrolátem) a hydratační esencí. Hydrolát pomůže pleť hydratovat, osvěžit a zklidnit případné podráždění. Hydratační esence zase zaručí, že se hydratace dostane do hlubších vrstev pokožku a zlepšit tak texturu i tón pleti.  

 

Obrana proti suché pokožce

Aby voda v pleti zůstala uzamknuta, je vhodné po “zvlhčení” na pleť nanést tenkou vrstvu pleťového oleje nebo mastnějšího krému. Předejdete tak ztrátě hydratace i nadměrnému vysoušení. 

Při balení kosmetiky do letadla nezapomeňte také na pečující krém na ruce a balzám na rty. Suchý vzduch na palubě totiž ovlivňuje stav pokožky celého těla. 

 

Pryč s bakteriemi

Antimikrobiální gel se shodne na palubní toaletě i v dopravních prostředcích v cílové destinaci. Aby byl účinný, musí gel nebo roztok obsahovat alespoň 70 % alkoholu. Ten ničí bakterie, ale bohužel současně výrazně vysušuje naši pokožku. Sáhněte proto po takovém, který obsahuje hydratační složky jako je aloe vera, kyselina hyaluronová apod., které účinky alkoholu na pokožku zmírní.

  

Vyspěte se do krásy

Na kvalitě pleti se při cestování podílí také to, že nám obvykle chybí kvalitní spánek. Snažte se proto při delší cestě udělat všechny možné kroky, abyste alespoň na pár hodin mohli v klidu usnout. 

  • Zvolte správné sedadlo
    • pokud je to možné, vyberte si sedadlo u okénka, kde se budete moct při spaní opřít
    • dejte pozor, aby vaše sedadlo nebylo u nouzového východu, kde se sedadla často nedají sklápět dozadu
    • snažte se být co nejdál od toalet, kde by vás hluk mohl při spánku rušit
  • Vyhněte se kávě, coca cole a dalším zdrojům kofeinu
  • Cestujte lehce - pokud budete na palubě zaskládaní přebytečnými zavazadly, bude spánek o to méně pohodlný
  • Pusťte si do sluchátek relaxační instrumentální hudbu, řízenou relaxaci nebo bílý šum (white noise), který pomáhá s usínáním a kvalitou spánku
  • Pokud trpíte cestovní nevolností, přibalte si inhalační tyčinku nebo aromaterapeutický roll-on, který pomůže podrážděný žaludek zklidnit

 

amelia-bartlett-zocOqUNH400-unsplash

 

Péče o pleť po přistání

Ačkoliv je dovolená časem, kdy bychom si měl odpočinou a načerpat energii, mnoho lidí to má tak trochu naopak. Po cestě letadlem, dlouhých dnech na sluníčku, koupání v moři a chlorovaném bazénu se můžete vrátit víc zřízení, než jak jste se na dovolenou vydali. 

Během samotné dovolené proto dopřejte pokožce i vlasům extra péči, která zmírní negativní účinky UV paprsků, soli, chloru a suchého vzduchu z klimatizace. 

 

Kvalitní opalovací krém

Opalovací krém je základ pro delší pobyt na slunci. Zvolte dostatečně vysoký UV faktor a upřednostněte krém s minerálními namísto chemických filtrů. Kromě toho, že jsou šetrnější k naší pokožce, jsou také ohleduplnější k životnímu prostředí.

Po dni na sluníčku tělo od hlavy až k patě namažte poopalovacím krémem nebo balzámem, který zmírní podráždění a zarudnutí, předejte vysoušení a rychlému blednutí opálení.

 

 

Pleťové masky

Na týdenní dovolenou si přibalte alespoň jednu nebo dvě pleťové masky. Zbaví pleť usazených nečistot, pročistí ucpané póry, dodají pleti potřebnou hydrataci a krásně ji rozjasní. 

 

Vlasová ochrana

Vlasy dostávají na letních dovolených skutečně zabrat. Slunce, chlor a sůl může dohromady vést k tomu, že jsou vlasy po návratu vysušené, hrubé, špatně se rozčesávají a mají roztřepené konečky. 

Co s tím? Vlasy myjte šetrným přírodním šamponem a nikdy nezapomínejte na kondicioner. Do ještě vlhkých vlasů můžete vmasírovat malé množství rostlinného oleje, který podpoří jejich regeneraci a zvýší ochranu proti vnějším vlivům. 

Před i po vstupu do bazénu vlasy opláchněte čistou vodou ze sprchy. Ochráníte je tak lépe přes negativními účinky chlóru. Použít můžete navíc také elxír na vlasy s rostlinnými oleji který pomáhá na vlasech vytvářet ochrannou bariéru proti nepříznivým vlivům okolí.