Cyklické kapky jako podpora a uvolnění

Edit: 

Z důvodu citlivého postoje Googlu na známou konopnou, vysoce léčivou složku, nemůžeme uvádět její název, a tak známé zkratky o třech písmenech jsou v textu nahrazeny CCCCCC. I názvy kan....  systému jsou v textu vynechány, nahrazeny, či záměrně zkomoleny. Pro kompletní text nás, prosím, kontaktujte na terka@ceska-biokosmetika.cz, či obchod@ceska-biokosmetika.cz

Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Necítíte se v průběhu cyklických změn vždy úplně tak, jak byste si přála? Vnímáte jak moc Vás hormony a případná nevyrovnanost ovlivňuje?

Mnoho žen se v průběhu cyklických změn cítí např. vyčerpané, smutné nebo nezdravě nervózní. Hormony mají obrovský vliv na to, jak se cítíme, a když jsou v nevyváženém stavu, můžeme pociťovat nepohodu. V tento moment je dobré vědět, že na to nejste sama.

Cyklické kapky V. ™ byly vytvořené k podpoře všech žen, jejichž cyklus není vždy ukočírovatelný a stabilní. 

V naší nabídce najdete všechny 4 druhy kapek. Každé balení kapek představuje archetyp ženy, který odpovídá určitému období našeho cyklu.

Cyklické kapky jako podpora a uvolnění

Všechny kapky Magika,Amazonka,Poetika i Marianna obsahují známé konopné složky a terpeny, které: 

  • Interagují s tělesnými receptory spojenými s důležitými fyziologickými procesy jako jsou: soustředění, spánek, bolest, tenze, zánět, úzkost a řízení nálady.
  • Vyrovnávají tělo i duši, přispívají ke správné funkci imunitního systému.
  • Podporují v každé cyklické fázi ženskou podstatu, šťavnatost a mají příznivý vliv na ženské libido.
  • Podporují zdravou střevní i vaginální mikroflóru a mohou tak být skvělou prevencí zánětů.
  • Pomáhají zajistit lepší spánek ve všech jeho fázích včetně usínání.
  • Obsahují složky vykazující velký potenciál při potížích s plodností.
  • Mají vliv na eliminaci bolesti spojené se všemi fázemi cyklu (bolestivá menstruace, ovulační bolest, bolesti spojené s premenstruační tenzí - svaly, klouby, záda, prsa)
  • Pomáhají přijímat emoce spojené s danou hormonální fází a vědomě je řídit.
  • Přispívají k uvolnění fyzického těla i navození meditativního stavu mysli - zároveň podporují schopnost kvalitně se soustředit. Jak je to možné, zkombinovat zdánlivé protiklady? Je to kouzlo :-)
  • Neobsahují lepek, laktózu, cukr ani alkohol.

PRO POROZUMĚNÍ, JAK KAPKY FUNGUJÍ, JE POTŘEBA VĚDĚT COPAK JE TO ENDOKA..... SYSTÉM A JEHO RECEPTORY:

 

Endoka..... systém (ECS) je soustava, která hraje klíčovou roli při udržování homeostázy (vnitřní rovnováha, stabilita) v lidském těle. Jedná se o systém, kterému se v posledních letech věnuje nespočet studií a výzkumů s ohledem na velký potenciál při výrobě léčiv a pochopení různých nemocí.

"Endoka..... systém, pojmenovaný po rostlině, která vedla k jeho objevu, je dost možná tím nejdůležitějším fyziologickým systémem, který ovlivňuje celkové zdraví člověka."

Dr. Dustin Sulak Lídr v oblasti kan..... medicíny, zakladatel lékařské praxe Integr8 Health, která sleduje pacienty užívající léčebné konopí, člen správní rady Society of Cannabis Clinicians.

ECS se skládá ze tří složek:

  1. Endoka..... receptory - mají za úkol konat

  2. Endoka..... - říkají receptorům, co mají dělat

  3. Enzymy - likvidují již nepotřebné endoka.....

Jaké známe endoka..... receptory a co jsou vlastně zač?

Vědci zatím odhalili dva různé typy endoka..... receptorů.

CB1 - nacházejí se převážně v centrálním nervovém systému - mozku a míše, ale také v mnoha dalších orgánech, jako jsou plíce, cévy, svaly, játra, slinivka, střeva, reprodukční orgány nebo kostní dřeň.

CB2 - nacházejí se převážně mimo centrální nervový systém, například v játrech, slezině, slinivce, kůži nebo kostech

Obě skupiny byste našli na povrchu buněk, kde interagují s různými endoka.....

Endoka..... - poslové důležitých zpráv

Mezi dva nejdůležitější endoka..... (“endo” proto, že si je tělo umí vyrobit samo “uvnitř” patří Anandamid (Arachidonylethanolamid) a 2-AG (2-arachidonoylglycerol). Zatímco první zmíněny se podílí především na fungování receptorů CB2, druhý se váže zejména na receptory CB1.

Enzymy - likvidují, co již není třeba

Poslední složka endoka..... systému má za úkol eliminovat již nepotřebné kana...... V opačném případě by se v těle hromadily a způsobovaly přílišnou aktivitu, což by vedlo k nerovnováze celého organismu. Mezi tyto enzymy patří FAAH (Amidhydroláza mastných kyselin) a MAGL (Lipáza kyseliny monoacylglycerolové). Kana....., které nejsou “endo”.

Není to jen naše tělo, kdo dokáže vytvářet určitý typ kana.....ů. V posledních letech se díky nim upírá čím dál větší pozornost na výzkum a studování rostlin konopí. V těch bylo objeveno již přes 100 různých kan.....ů, které mají velký potenciál nejen v přírodním léčitelství. V případě konopí se jedná o tzv. fytokan.....y, tzn. že jsou rostlinného původu.

Mezi ty nejznámější a nejprobádanější patří:

CCCCCC

Kana.....l je čistě přírodní látka extrahovaná z rostlin konopí. V posledních letech u něj několik vědeckých studií1 potvrdilo neuroprotektivní vlastnosti - dokáže udržet strukturu neuronů a podpořit jejich správnou funkci. Jelikož CCCCCC může mít vliv na naši CNS (centrální nervová soustava), jedná se technicky o psychoaktivní látku. Není se však třeba ničeho bát. Narozdíl od THC působí na jiné tělesné receptory a nezpůsobuje tak známé “svět zamlžující” pocity. Zkrátka a jednoduše, CCCCCC má odlišný efekt na náš ECS (endokanabinoidní systém) než THC.

Jaké vlastnosti jsou mu připisovány?

  1. zlepšuje kvalitu spánku

  2. zmírňuje bolesti

  3. má vliv na imunitní systém

  4. pomáhá mírnit projevy stresu

  5. přispívá k ochraně buněk před stárnutím

  1. má velký potenciál v léčbě neurologických onemocnění5 (RS, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, Huntingtonova choroba, epilepsie) i duševních chorob6 (schizofrenie, deprese, úzkosti)

  2. pomáhá řešit kožní problémy (ekzém, akné, lupénka)

  3. podporuje lepší soustředění a pracovní nasazení

  4. napomáhá celkové harmonizaci těla

  5. může ulevit od menstruační bolesti

CBC

Kanabichromen je další čistě přírodní látkou extrahovanou z rostlin konopí. Z technického hlediska se jedná o psychoaktivní látku, ale stejně jako CCCCCC (narozdíl od THC) nezpůsobuje známé pocity euforie nebo přílišné relaxace. V konopné kosmetice a doplňcích stravy s obsahem konopí se využívá zejména pro svou schopnost podporovat a zesilovat účinky ostatních kanabinoidů. Přestože se v konopí většinou nenachází v koncentraci vyšší než 1% z celkového obsahu kanabinoidů v jedné rostlině, má díky svým vlastnostem nezastupitelné místo v celém kanabinoidním systému člověka.

Jaké vlastnosti jsou mu připisovány?

●  vykazuje překvapivě silné antibakteriální účinky

●  může podpořit antivirové účinky konopí

●  je zkoumán pro své protizánětlivé vlastnosti

●  pomáhá tišit bolest

●  studuje se jeho pozitivní vliv na deprese a úzkostné stavy

●  může ulevit od migrén a být použit při léčbě rakovinných nádorů

 

CBG
Kanabigerol je poněkud méně známý kana.....d, který je však důležitý pro podporu těch

ostatních, vyskytujících se v konopí ve větším množství.

Jaké vlastnosti jsou mu připisovány?

●  antioxidační

●  neuroprotektivní

●  analgetické

●  protizánětlivé

●  provádí se studie na potenciání snížení intraokulárního tlaku doprovázejícího zelený zákal

● vykazuje potenciál při urologických obtížích

CBN

Kanabinol je dalším ne tak marketingově profláknutým kanabinoidem, který má sám o sobě mnoho zdraví prospěšných vlastností, a navíc funguje v synergii s ostatními kanabinoidy. Jeho výzkum je sice zatím v plenkách, ale již dnes vykazuje velký potenciál například v boji proti známkám stárnutí.

Jaké vlastnosti jsou mu připisovány?

●  analgetické

●  může napomáhat zvýšení produkce testosteronu

●  má potenciál v regeneraci nejen kožních buněk

 

Kromě kana.....ů se v rostlinách konopí nacházejí také rostlinné terpeny, které posilují vlastnosti a účinky kana.....ů a spolupracují s nimi.

MIMOSA

Mimosa je unikátní směs terpenů, které stimulují nervový systém a snižují nervové napětí. Nejvýznamnějšími z nich jsou beta-caryophyllene, beta-pinen, alfa-pinen, D-limonen, linalool, beta-myrcen, alfa-humulen a další terpeny s podobnými vlastnostmi a účinky.

Jaké vlastnosti jsou jí připisovány?

●  podporuje duševní zdraví

●  vykazuje antibakteriální účinky

●  potlačuje úzkostné stavy

●  napomáhá relaxaci

●  působí protizánětlivě

●  je známá pro své zklidňující vlastnosti

ADOM #9

je směs přírodních terpenů, která se vyznačuje analgetickými, sedativními a antioxidačními vlastnostmi. Ve směsi se vyskytuje beta-myrcen, beta-caryophyllene,
alfa-pinen, beta-pinen, alfa-humulen, linalool a dalších sedm terpenů s podobnými vlastnostmi a účinky.

STV

STV je unikátní směs terpenů, které společně povzbuzují mysl a mohou energizovat organismus. Směs tvoří terpeny jako beta-myrcen, beta-caryophyllene, beta-ocimen, alfa-pinen, alfa-humulen a dalších deset terpenů s podobnými účinky a vlastnostmi. Je zkratkou “Sativa”.

NDC

NDC je směs terpenů, která se vyznačuje zklidňujícími a relaxačními vlastnostmi. Nejvýznamnějšími terpeny jsou beta-caryophyllene, alfa-humulen, D-limonen, alfa-bisabolol a beta-pinen. Ve směsi se nachází dalších devět terpenů s podobnými účinky a vlastnostmi. Je zkratkou “Indica”.

Jaké vlastnosti jsou mu připisovány?

● zklidňující

● relaxační

● antioxidační 

● protizánětlivé

Jak endoka.....í systém funguje?

Představte si, že endoka.....í receptory na povrchu buněk jsou “zámek” a kan.....y “klíč”. Stejně jako potřebujete správný klíč, aby se zámek odemknul nebo zamknul, potřebujete určité kana.....y, aby aktivovaly nebo deaktivovaly fyziologické procesy v buňce. V případě, že vše funguje jak má, dokáže váš endokana.....í systém ovlivnit to, jestli máte hlad a na co máte chuť, bolest, náladu, jak reagujete na stres, jestli se dokážete motivovat nebo třeba jak spíte. Protože však systém prochází celým lidským tělem, jakákoliv nerovnováha, která ho naruší, způsobí nejen zdravotní komplikace ve smyslu různých nemocí, ale také například problémy s menstruačním cyklem, početím, spánkem, sexuálním apetitem či psychikou.

Proč používat fytokana.....y, když si tělo umí vyrobit endokana.....y?

Prostě a jednoduše proto, že pokud se potýkáte s některou z uvedených obtíží, nastala ve vašem těle pravděpodobně nerovnováha, kterou může pomoci vyřešit právě dostatečný přísun kana.....ů. A protože tělu zatím neumíme říct “Hej, vyráběj víc, špatně spím!”, musíme si pomáhat kana.....y, které jsou pro nás naštěstí schopné “vyrobit” jiné živé organismy.

Jak nastartovat endokana.....í systém?

Existuje něco, co vědci pojmenovali jako Klinický endokana.....í deficit. V lidské řeči to znamená, že má vaše tělo tak velký nedostatek kanabi.....ů, že jste vystaveni většímu riziku rozvoje některých nemocí a dalších zdravotních problémů.

Nezoufejte. Naštěstí existují “přírodní” možnosti, jak celý systém aktivovat.

Vystavte své tělo chladu

Zkuste se začít otužovat. Z provedených studií to vypadá tak, že chlad zvyšuje produkci endokana.....ů v těle. Navíc stimuluje bloudivý nerv, který ovlivňuje správnou funkci srdce a trávicího traktu.

Oddávejte se sexu

Jak se ukázalo, pozitivní vliv na endokana.....í systém mají také hormony produkované při sexuálních požitcích. Jak testosteron, tak estradiol zvyšují citlivost CB1 receptorů. Estradiol navíc podporuje syntézu a zvyšuje produkci anandamidu, který receptory CB1 dokáže aktivovat.

Dejte si kávu

Podle jedné studie pravidelná konzumace kofeinu zvyšuje aktivaci receptorů CB1.

Konzumujte extra panenský olivový olej

Olivový olej obsahuje správný poměr omega 3 a 6 mastných kyseliny, které se ukázaly být dobrým aktivátorem receptorů CB1.

Posviťte si na flavonoidy

Čokoláda, čaj, víno, fazole, bylinky, koření, ořechy a semínka - to jsou jen některé z potravin obsahující flavonoidy. Ty interagují s enzymem FAAH, který je odpovědný za štěpení endokan.....u anandamidu.

Pijte čaj
Čaj obsahuje katechiny, které cílí a vážou se na receptory CB1. Vykazují protizánětlivé a neuroprotektivní vlastnosti. Nejbohatší na tyto antioxidanty jsou zelené čaje.

Vyzkoušejte osteopatii

Osteopatie je alternativní medicínská metoda, která se soustředí na léčbu nemocí pomocí kosterní soustavy. Podle studie z roku 200512 se po osteopatické masáži a nápravě zvýšilo množství endokanabinoidů v těle zkoumaných jedinců průměrně až o 168%.

Nedejte dopustit na probiotika

Výzkumy naznačují, že některá probiotika dokáží podpořit stimulaci endokan.....o systému. Například, že lactobacillus acidophilus zvyšuje činnost receptorů CB2.

Pochutnejte si na hořké čokoládě

Hořká čokoláda obsahuje nejen antioxidanty, flavonoly a polyfenoly, ale překvapivě také endoka.....id anandamid.

Zkuste se zbytečně nestresovat

Ukazuje se, že stres a vysoká hladina kortizolu (stresový hormon) snižuje činnost receptorů CB1.

Cvičte

Pravidelný pohyb stimuluje činnost CB1 receptorů v mozku. Není proto divu, že pokud si zacvičíte, přestanete se stresovat a ještě si zlepšíte paměť.

Hlídejte si v jídelníčku dostatek Omega-3 mastných kyselin

Studie z roku 2011 naznačuje, že Omega-3 mastné kyseliny podporují syntézu endokana.....ů a zvyšují aktivitu receptorů CB1 i CB2.

Poohlédněte se po karyofylenu

Karyofylen je rostlinný terpen nacházející se například v hřebíčku, rozmarýnu, bazalce, oreganu, levanduli, chmelu, pepři nebo třeba konopí. Vykazuje protizánětlivé, zklidňující, neuroprotektivní a antidepresivní vlastnosti. Ne náhodou je součástí i našich cyklických kapek.

Kurkuma (kurkumin)

Podle studie z roku 2012-13 látka kurkumin obsažená v oddenku kurkumy dokáže svou vazbou na receptor CB1 potlačit příznaky deprese a zvýšit hladinu endokanabinoidů v mozku

Jedním z nejlepších způsobů aktivace nicméně zůstává aktivace samotným užíváním kanabinoidů. Jinými slovy - kapky vám dříve či později začnou zabírat jen díky tomu, že je užíváte. Vaše tělo začne registrovat tyto látky a samo aktivuje receptory kanabi....ů.

 

1 Sevda Dirikoc, Suzette A. Priola, Mathieu Marella, Nicole Zsürger and Joëlle Chabry, Journal of Neuroscience 5 September 2007, 27 (36) 9537-9544; DOI: https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.1942-07.2007