Úterý 7.5. bude náš showroom veřejnosti uzavřen. Budeme se na Vás těšit následující pracovní den, tj. čtvrtek 9.5. Zdraví Káťa a Terka.

Objevte kouzlo růžové kosmetiky

Růže je odedávna vnímaná jako symbol lásky. Krásu a harmonii ale nemusí vyzařovat jen z vázy na stole - významnou roli hraje i v přírodní péči o pleť. Růže obsahuje více než 100 různých látek s antiseptickým účinkem, zmírňuje podráždění, záněty, vyrovnává mastnou pleť a oddaluje stárnutí pokožky. Její jemná vůně navíc zklidňuje a uvolňuje také naši psychiku, zbavuje nás špatné nálady i stresu.

Růže damašská

Růže damašská je jednou z nejstarších druhů růží, které se využívají jak v okrasném zahradnictví, tak i v medicíně a pro výrobu kosmetiky. Tam se využívá ve dvou formách:

  • Růžový olej - esenciální olej, získávaný z růžových okvětních lístků
  • Růžová voda - vodní destilát (hydrolát) z čerstvých lupenů

insung-yoon-IaLbmwua2XQ-unsplash

Růže pro podporu ženství

Růže jako taková je často vnímána i jako symbol ženství. Nejde přitom jen o to, že rády růže dostáváme od svých partnerů. Látky obsažené v růžovém extraktu totiž pomáhají zmírnit menstruační bolesti i projevy menopauzy

Během období menopauzy u žen dochází k poklesu hormonu estrogenu, což může způsobovat návaly horka, problémy se spánkem, výkyvy nálad, nepravidelnou menstruaci a snížení chuti na sex. Dochází také k vysoušení sliznic a ženy tak mohou trpět suchou, špatně se hojící pokožkou a vaginální suchostí. 

Růže je zásobárnou vitamínu, minerálů a antioxidantů, které pomáhají pokožce vracet přirozenou hydrataci a napomáhají její regeneraci. Růžový olej se tak hodí i pro přípravu domácího lubrikantu, který pomáhá proti vaginální suchosti. Olej je silně koncentrovaný a je ho smíchat se základovým (např. kokosovým) olejem. 

 

Aromaterapeutické účinky

Z pohledu aromaterapie, vdechování růžové vůně (nebo absorpce přes kůži), vysílá zprávu do části našeho mozku, která zodpovídá za kontrolu našich emocí a ovládá náš nervový systém. Aromaterapeutické účinky mají vliv na srdeční tep, krevní tlak, dýchání, funkce imunitního systému a hladinu stresu. 

Růžový olej tak pomáhá proti stavům úzkosti, ulevuje od mírné deprese, od bolestí hlavy a migrén, zlepšuje paměť, pozvedá náladu a stimuluje sexuální touhu.

 

Růže na sto způsobů

Růžová kosmetika je vhodná pro normální, mastnou, suchou, zralou i velmi citlivou pleť. Napomáhá regulaci kožního mazu, zabraňuje zánětům, zarudnutí a podráždění, usnadňuje hojení ranek i pupínků a celkově pokožku zklidňuje. 

Čištění & tonizace

Růžová voda má široké použití a bez pochyb najde místo ve vašem kosmetickém rituálu. Ideální je vodu používat hned po čištění pleti (olejem, balzámem, mýdlem). Růžová voda pokožku zklidňuje, tonizuje, udržuje optimální pH - a skvěle ji připraví na další kroky kosmetické rutiny.

Hloubková výživa

Pro péči o zralou a suchou pleť vyzkoušejte regenerační olejovou směs s růžovým, šípkovým a jojobovým olejem. Olej je vhodný pro denní i noční péči, velmi snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Pokožku chrání před škodlivými vlivy slunečního záření a tím i před projevy předčasného stárnutí. 

Pro milovníky bambuckého másla je tu taky krém ALMA Růžová zahrada s růžovým esenciálním olejem a růžovým dřevem. 

Šetrná obnova pokožky

Aby byla pokožka stále krásně jemná a vyhlazená, je třeba pravidelně zařadit do své péče peeling. Čisticí maska s růžovým jílem a práškem z růže damašské  pokožku jemně zbaví odumřelých kožních buněk, zjemní ji a projasní. Maska je v práškové formě, díky čemuž déle vydrží a je možné ji míchat s vodou či květovou vodou podle specifických potřeb vaší pleti.

Svěží pocit po celý den

Deodorant Biorythme Růžová zahrada má ryze ženskou, květinovou vůni, vytvořenou kombinací růžového oleje, geránia a kapky levandule. Díky 100 % přírodnímu složení umožňuje pokožce volně dýchat, nezabraňuje přirozenému pocení a vyplavování škodlivých toxinů z těla. Pomáhá ale po celý den zabraňovat růstu bakterií, které způsobují nepříjemný zápach.