Aromaterapie podle znamení zvěrokruhu (2. část)

Každé znamení má své pozitivní a negativní vlastnosti, své silné stránky a své slabiny. Jak pomocí aromaterapie podpořit svůj přirozený potenciál a vypořádat se s výzvami, kterým nejčastěji čelíte? 

nastya-dulhiier-DFrlRyLhCOQ-unsplash

Lev (23. července - 22. srpna)

Tak jako jsou lvi považováni za krále zvířat, i lidé narození ve znamení lva jsou přirozenými vůdci. Jsou sebevědomí, odvážní, kreativní a bývají rádi středem pozornosti. Často jsou to oni, kdo baví své okolí, a jejich chování někdy může působit až příliš teatrálně. Snadno své okolí okouzlí, ale také dokážou vzbudit dojem arogance. Nemají rádi, když je někdo kritizuje, jsou velmi neflexibilní a mají často tendenci prokrastinovat.

Uvnitř jsou to ale lidé s velkým srdcem a velkou mírou soucitu. Zakládají si na upřímnosti a férovosti a mají tendenci chránit slabší. 

Aromaterapie pro lvy

 

Panna (23. srpna - 22. září)

Panny jsou uzemněné, inteligentní a přemýšlivé. O věcech někdy přemýšlí až příliš, což je může dostávat do stresu a vnitřního tlaku. Zároveň jsou to kreativní, tvrdě pracující perfekcionisté, kteří dokonalost vyžadují jak od sebe, tak od svého okolí. Těžko snášejí, když někdo dělá věci jinak, než jak sami považují za “správné” a dokážou být přehnaně kritické

Uvnitř jsou panny laskavé, spolehlivé a trpělivé. Patří mezi nejupřímnější znamení, jsou spolehlivé, klidné a v druhých vždy hledají to dobré. Protože se někdy samy cítí nejisté, od svých blízkých vyžadují ujištění, že je neopustí. 

Aromaterapie pro panny

  • Jasmín - podporuje sebedůvěru, zlepšuje náladu a ulevuje od úzkosti
  • Levandule - zklidňuje mysl, povoluje vnitřní napětí
  • Růže - zbavuje stresu, zklidňuje nervy, otevírá srdce

 

Váhy (23. září - 23. října)

Lidé se znamením váhy jsou sebevědomí, extrovertní a přátelští. Jsou velmi dobří v komunikaci, protože jsou upřímní, féroví a pečlivě volí ta správná slova. Neradi se dostávají do sporů a snaží se vždy udržovat harmonické prostředí. Jsou to idealisté, kteří mají rádi krásu okolo sebe a v druhých vidí vždy to nejlepší. Když věci nefungují tak, jak si představovaly, mohou váhy sklouznout k sebelítosti.

Mezi největší slabinu vah patří jejich bezbřehá nerozhodnost. Chtějí se vždy všem zavděčit a mívají problém rozhodnout se pro jednu z více možností. Jako vzdušná znamení také často létají hlavou v oblacích, a mohou proto být trochu nespolehlivé

Aromaterapie pro váhy

  • Citron - pročišťuje mysl ve chvílích zmatku, napomáhá soustředění a rozhodování
  • Santalové dřevo - uzemňuje, vrací z oblaků zpátky do fyzické reality
  • Borovice - pročišťuje mysl, vysvobozuje z pocitu hořkosti a sebelítosti


 

Štír (24. října - 22. listopadu)

Štíři jsou nezávislí, odvážní a ambiciózní. Když si něco vezmou do hlavy, jsou “přes mrtvoly” a trochu zapomínají na své okolí. Jsou velmi soutěživí, nebojí se žádné výzvy a s nadšením se pouští do nových, neznámých situací. Ve vztazích si zakládají na upřímnosti a důvěře a bývají věrnými, milujícími (a vášnivými) partnery. 

Odhodlání štírů může snadno sklouznout k tvrdohlavosti. Podobně ve vztazích jejich věrnost na druhé straně doprovází velká žárlivost. Těžce snáší jakoukoliv zradu a v těchto momentech mají sklony k pomstychtivosti.

Aromaterapie pro štíry

  • Bergamot - zmírňuje zlost, hořkost a pomáhá při žárlivosti
  • Geranium - vyrovnává kreativní, emoční ženskou stránku a akční, dominantní mužskou stránku osobnosti
  • Levandule - zklidňuje, podporuje odpouštění a uvolnění hořkosti a ukřivděnosti 

 

Střelec 23. listopadu - 21. prosince)

Lidé narození ve znamení střelce myslí vždy o krok napřed než ostatní. Jsou inteligentní, přemýšliví a nebojí se riskovat, když vidí možnou příležitost. Jsou to nespoutaní, zábavní, zvědaví lidé, kteří mají obrovskou chuť do života.

Protože mají neustálou touhu něco zkoumat a zkoušet, neposedí na jednom místě a dokážou být velmi netrpěliví. Svoje zážitky, ať už pozitivní nebo negativní mají tendenci nafukovat a dělat je významnější, než doopravdy jsou. 

Střelcům hluboce záleží na jejich blízkých, ale někdy jim dělá problém to navenek ukázat. Přestože většinou bývají milí a slušní, někdy mohou být jako časovaná bomba, na jejíž výbuch nikdy nezapomenete.

Aromaterapie pro střelce

  • Heřmánek - zklidňuje, podporuje trpělivost a soustředěnost
  • Mandarinka - nastoluje emoční stabilitu, pomáhá proti výbuchům vzteku
  • Bergamot - zvyšuje zdravé sebevědomí, napomáhá komunikaci

 

Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)

Kozorohům záleží na výsledcích a chtějí svému okolí ukázat, co v nich doopravdy je. Jsou to ambiciózní dříči s obrovskou disciplínou už od nízkého věku. Snadno sklouznou k workoholismu a udělají vše proto, aby si udrželi určitý status.  

Jako zemská znamení se na svět dívají realistickýma očima. Nejsou tolik zaměstnání vlastními fantaziemi jako vzdušná znamení a dokážou namísto toho problémy řešit praktickou akcí. Protože jsou velmi zodpovědní, je jim dobře v rolích vůdců. Obecně nevyhledávají pozornost, nepotřebují být obdivování, ale od svého okolí vyžadují respekt.

Kozorohové jsou velcí perfekcionisté, mívají tendenci zaměřovat se víc na negativa než pozitiva a jsou k sobě i ke svému okolí přehnaně kritičtí. Protože se bojí spoléhat na kohokoliv jiného, než sami na sebe, mohou se často cítit osaměle. 

Aromaterapie pro kozorohy

  • Levandule - zbavuje úzkosti a stresu, pomáhá v komunikaci a podporuje kreativitu
  • Zázvor - zklidňuje nervy, dodává sebevědomí a odvahu
  • Sladký pomeranč - zlepšuje náladu, dodává energii, povzbuzuje pozitivní myšlení