Aromaterapie podle znamení zvěrokruhu (1. část)

Znamení zvěrokruhu jsou zajímavým způsobem, jak se dozvědět něco o sobě samých a o svém životě. O tom, jací jsme, v čem jsme dobří a jaké jsou naše nedostatky i proč se chováme tak, jak se chováme. Právě tomu potom můžeme přizpůsobit i výběr éterických olejíčků pro naši jedinečnou osobnost. Díky nim můžeme zklidnit svou výbušnou povahu, získat chybějící odvahu a sebejistotu nebo třeba zklidnit neustále roztěkanou mysl.

farzad-mohsenvand-TbuescuqMjA-unsplash

Vodnář (21. ledna - 20. února)

Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou kreativní, originální, nezávislí a často bojují s nastavenými pravidly. Neradi se přizpůsobují a dělají to, co většina. Namísto toho s hlavou v oblacích stále hledají svobodu a způsob, jak naplňovat své velké sny. Přichází často s inovativními nápady a cíleně se odlišují od svého okolí. Kvůli tomu se však mohou cítit nepochopení a nepřijímaní. 

Vodnáři bývají nezřídka nadprůměrně inteligentní, ale jejich roztržitost jim brání dosahovat výsledků, na které mají potenciál.

Aromaterapie pro vodnáře

  • Rozmarýn - podporuje rychlé rozhodování, ulevuje od stresu
  • Cedrové dřevo - uzemňuje, vrací zpět do přítomnosti
  • Heřmánek - nastoluje emoční rovnováhu, podporuje komunikaci

 

Ryby (21. února - 20. března)

Ryby jsou citlivé, kreativní a klidné bytosti. Mají velmi rozvinutou intuici a empatii a rády pomáhají lidem ve svém okolí - někdy i na úkor sebe sama. Snadno do sebe vstřebávají emoce ostatních a nechají se jimi samy rozhodit. Jsou to idealisté, umělci a skvělí přátelé, kteří ostatní přijímají bez podmínek. 

Když nemají dostatek motivace, mohou být ryby ryby poměrně líné. Často také zažívají výkyvy nálad (i když sami neznají jejich důvod) a přes těžké chvíle se nepřenáší zrovna rychle

Aromaterapie pro ryby:

  • Eukalyptus - dodává chybějící motivaci, zmírňuje mentální vyčerpání
  • Jasmín - zvyšuje sebevědomí, pomáhá při rozhodování, uvolňuje napětí
  • Levandule - zklidňuje, pomáhá proti smutku, depresi a nespavosti

 

Beran (21. března - 20. dubna)

Beran je ohnivé znamení, plné životní energie, odhodlání, ale také bojovnosti. Lidé narození ve znamení berana jsou dobrodružní, průbojní a když se pro něco rozhodnou, jdou si pevně za svým cílem. Jsou inspirativní, odvážní a ambiciózní. Na své cestě však mohou přehlížet potřeby ostatních a působit jako sobci. 

Berani neradi také dělají kompromisy a když se cítí něčím nebo někým omezení, snadno vybouchnou a pustí se do konfliktu.

Aromaterapie pro berany

  • Levandule - zklidňuje rozvířené emoce, navozuje stav uvolnění
  • Máta - podporuje kreativní myšlení a soustředění
  • Pačuli - zklidňuje vnitřního “bojovníka”, zbavuje negativních emocí

 

Býk (21. dubna - 21. května)

Lidé narození ve znamení býka jsou stejně jako býci sami velmi tvrdohlaví a mají sklony k výbuchům vzteku. Mimo to jsou to ale milující, vášnivé a elegantní bytosti, které budí respekt ostatních svou upřímností a spolehlivostí. Nestrpí žádný podvod a lež. Pevně si stojí za svými názory a jen velmi zřídka je mění.

Býci jsou velmi odhodlaní a tvrdě pracující lidé, kteří mají pevnou vůli a věci vždy dotahují do konce. Někdy mohou mít sklony k perfekcionismu a může pro ně být náročné říct si o pomoc, i když ji potřebují.

Aromaterapie pro býky

  • Citron - povoluje tvrdohlavost, pomáhá získat potřebnou flexibilitu
  • Šalvěj - zbavuje negativních emocí, pročišťuje mysl
  • Růže - navozuje stav uvolnění, dopřává pauzu tvrdě pracující části býčí osobnosti

 

Blíženci (22. května - 21. června)

Blíženci jsou obvykle extrovertní, zábavní, společensky naladění lidé. Rádi tráví čas s rodinou a přáteli a když najdou svůj ideální protějšek, jsou věrnými a milujícími partnery.   

Blíženci jsou velmi flexibilní, rádi neustále zkouší nové věci, pouští do nových dobrodružství a říkají “ano” každé příležitosti. Kvůli tomu jsou ale pro své okolí někdy také nespolehliví a rozčílují ho svou impulzivností

Část jejich pozitivních i negativních rysů vychází i z jejich inteligence a přemýšlivosti. Rádi se učí, debatují, ale mají také sklony k nerozhodnosti a přílišnému analyzování situací

Aromaterapie pro blížence

  • Rozmarýn - podporuje soustředění a paměť, usnadňuje rozhodování
  • Neroli - zklidňuje mysl, uvolňuje stres a vnitřní napětí
  • Bergamot - pročišťuje mysl, zvyšuje sebevědomí

 

Rak (22. června - 22. července)

Raci jsou citliví, milující a soucitní. Vyhledávají bezpečí a rádi tento pocit dopřávají i lidem ve svém okolí. Jsou to rodinně založení lidé s charakteristickým smyslem pro humor a vysoce rozvinutou intuicí. Obvykle jsou spíš introvertní, hluboce se zajímají o potřeby svých nejbližších a chrání je, ať to stojí, co to stojí.

Jedním z nejtěžších úkolů raků, je naučit se s chladnou hlavou reagovat na sebemenší kritiku svého okolí. Veškeré komentáře si totiž berou k srdci, bývají přecitlivělí a mají sklon utápět se v sebelítosti. Velmi snadno skáčou od pozitivních emocí k negativním a to v pořádné intenzitě. 

Aromaterapie pro raky

  • Bergamot - posiluje sebevědomí, zbavuje úzkostných pocitů a pochyb o sobě samých
  • Růže - zklidňuje, přináší pozitivní energii, pomáhá urovnávat emoční nerovnováhu
  • Geranium - pomáhá pustit potřebu vždy se všem zavděčit