Sám sobě masérem

Kdo by nemiloval masáže. Pomáhají uvolnit namožené svaly, odstraňují stres z těla, umožňují nám na chvíli zapomenout na všechny starosti a napojit se zpět na své tělo. Jak si ale užít zaslouženou chvíli relaxace, když zrovna nemůžete vyrazit do masážního salónu?

Dětská masáž

Masáže mají výrazné pozitivní účinky už od raného dětství.  Děti jsou s maminkou před narozením 9 měsíců spojení v těsném kontaktu. Po porodu je tohle pouto třeba udržet právě doteky a vzájemnou blízkostí. Dotek rodiče a dítěte má výrazný vliv na správný vývoj. Ovlivňuje hormonální soustavu dětí, zvyšuje imunitu a pomáhá tak bojovat proti nemocem. Podporuje správný růst, ulevuje od bolesti, pomáhá udržovat fyziologickou stabilitu (srdeční tep a tělesnou teplota). 

Kromě toho masáž miminko zklidňuje, usnadňuje usínání a v neposlední řadě pomáhá také upevňovat vztah mezi miminkem a rodičem.

Dětská pokožka je citlivější, než dospělá a potřebu tak velmi jemnou péči. Pro masáž můžete použít třeba BEBUTTER šlehané bio máslo s ovesným olejem nebo Dětský masážní olej Žofie  od Nobilis Tilia. 

the-honest-company-uM-WXMr0YXc-unsplash

Partnerská masáž

Masáže jsou také výborným způsobem pro prohloubení fyzického i emočního spojení mezi partnery. Dávají nám příležitost prozkoumat, co je druhému partnerovi příjemné a co ne, učí nás důvěře a podporují vzájemnou komunikaci.

TIP: 

Pokud chcete partnerskou masáž trochu okořenit, připravte si vlastní olejovou směs ze základového oleje (bambucké máslomeruňkový olejkonopný olejjojobový olej) a vybraných esenciálních olejů s afrodiziakálními účinky. Patří mezi ně například:

✔︎ Ylang ylang 

✔︎ Jasmín

✔︎ Růže

✔︎ Neroli

  

Auto-masáž

Nemáte zrovna kolem nikoho, kdo by vás namasíroval? Objevte krásu auto-masáže! Pomůže vám naladit se lépe na vlastní tělo a udělat si kvalitní čas jen na sebe. Pomáhá uzemňovat, podporuje sebelásku a vylepšuje vlastní sebeobraz. 

Jak na to?

Položte si ručník na postel nebo na zem ve vyhřáté koupelně. Připravte si olej, který budete používat, do pozadí si můžete pustit hudbu nebo si zapálit svíčku. Pro dokonalé uvolnění vyzkoušejte 

  • Sedněte si na zem a pomalu začněte masírovat svá chodidla - jemně chodidlo hranami dlaní otevřete do stran, prsty ho promačkejte a promasírujte krouživými pohyby.
  • Postupujte ke kotníkům, promasírujte lýtka, stehna a boky. Pokud jste zrovna v den masáže sportovali a cítíte bolest z namožených svalů, pro rychlou úlevu vyzkoušejte osvěžující, uvolňující bambucké máslo s lemongrass. Masáž nohou je výborná také pro osoby, které trpí celulitidou a křečovými žilami. Zlepšuje prokrvení, zbavuje nohy opuchnutí a nepříjemného pocitu těžkosti.
  • Jemnými krouživými pohyby promasírujte břicho - po směru hodinových ručiček a poté proti směru.
  • Pomalu postupujte nahoru až ke krku. Promasírujte horní část trapézu, krk a oblast okolo uší.
  • Poté se vraťte k ramenům a “mačkavým” pohybem postupujte dolů po pažích až k zápěstí.
  • Protáhněte jednotlivé prsty, protáhněte zápěstí a zakružte jím. Promněte dlaně a přejeďte pevným tahem hrany rukou.

Masáž obličeje

Masáž obličeje můžete provádět v sedě, v leže nebo se u ní dívat do zrcadla. Doporučujeme použít šetrný pleťový olej podle konkrétního typu vaší pleti.

  • Trochu oleje rozetřete po celé tváři a jemně vmasírujte. 
  • Zaměřte se nejprve na oblast čela, začněte dělat kroužky, směřující od středu čelu ven. 
  • Zastavte se v oblasti spánků a alespoň 5 minut se jim věnujte. Promněte je třemi prsty nebo na ně přiložte zápěstí a jemně přitlačte. 
  • Dlouhým pevným tahem promasírujte obočí (od koutku oka směrem ven) a opatrně dvěma prsty namasírujte také oblast mezi kořenem nosu a vnitřním koutkem oka.
  • Spojte prsty na obou rukou a hranou ukazováčků začněte v půlkruzích masírovat tváře od nosu směrem k uším.
  • Nakonec prsty složte do dlaně, uvolněte palce a bříšky palců pevným tahem několikrát projeďte od spodu brady podél čelisti směrem k uším. 

 

NAŠE TIPY: