Úterý 7.5. bude náš showroom veřejnosti uzavřen. Budeme se na Vás těšit následující pracovní den, tj. čtvrtek 9.5. Zdraví Káťa a Terka.

Rozkveťte do krásy: Péče o pleť s květovou kosmetikou

Romantický dárek, efektní dekorace nebo léčivá ingredience pro péči o pleť? To všechno jsou role, které květiny dokážou zastat. Jak jejich sílu využít ve své každodenní kosmetické rutině pro krásu i duševní harmonii?

no-revisions-d2zvqp3fpro-unsplash

 

Květiny využívají lidé ze všech možných kultur po celá staletí jako přírodní prostředek pro harmonizaci psychiky, úlevu od bolestí hlavy, nevolnosti, únavy i špatné nálady. 

V kosmetice zase zastávají roli přírodního barviva a parfemace a současně pokožce a vlasům poskytují řadu důležitých vitamínů a antioxidantů. Pomáhají tak hojit nedokonalosti pleti, zmírňují podráždění, zlepšují kvalitu pleti i vlasů, oddalují stárnutí a chrání před oxidačním poškozením. 

 

Květiny v kosmetice a jejich účinky

Růže

Extrakt z růže najdete nejčastěji v kosmetice pro suchou a zralou pleť. Pomáhá totiž pokožku hydratovat, zklidňovat a díky vysokému obsahu antioxidantů také “omlazovat”. Pokud hledáte způsob, jak přírodní cestou minimalizovat stopy stárnutí, vyhladit vrásky, strie nebo jizvičky, hledejte ve složení kosmetiky růži.

Naše tipy:

 

Levandule

Levandule je slavná především pro svůj zklidňující vliv na psychiku. Zmírňuje nervozitu a úzkost, zbavuje stresu a pomáhá při nespavosti. Podobný efekt však má i v péči o pleť. Hodí se proto zejména pro citlivou (i dětskou) pokožku se sklonem k podráždění a je hotovým pokladem pro pleť trpící akné nebo ekzémem. 

Naše tipy:

 

Slunečnice

Slunečnicový olej patří mezi nejuniverzálnější oleje. Hodí se pro všechny typy pleti a je možné ho využít pro odličování, čištění i výživu pokožky a vlasů. Stejně jako jiné rostlinné oleje, i slunečnicový olej má schopnost uzamknout vlhkost v kůži, a tím předejít jejímu vysoušení a dehydrataci. Navíc je bohatý na antioxidanty, zmírňuje projevy stárnutí a zklidňuje podráždění kůže. Protože jde o nekomedogenní olej, který se snadno vstřebává a neucpává póry, je velmi vhodný i pro problematickou a aknózní pleť.

Naše tipy: 

 

Heřmánek

Podobně jako levandule, i heřmánek má zklidňující účinky na pleť i psychiku. Často ho najdete v dětské kosmetice nebo produktech určených citlivé a problematické pleti. Působí protizánětlivě, zbavuje svědění a zarudnutí, urychluje obnovu kožních buněk a chrání pleť před oxidačním poškozením (a tím i před předčasným stárnutím).

Mimo péči o pleť můžete heřmánek využít také pro přípravu bylinných vlasových oplachů, které vás zbaví lupů a vlasům dodají zdravý lesk.

Naše tipy:

 

Jasmín

Jasmín má charakteristickou vůni s afrodiziakálními a antidepresivními vlastnostmi. Péče o pleť s jasmínem tak nabízí zážitek nad rámec běžné kosmetické rutiny. 

Kromě účinků na naši psychiku však jasmín představuje i výbornou ingredienci pro výživu a harmonizaci pleti. Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem účinně pomáhá při léčbě akné a ekzému, zmírňuje zarudnutí a podráždění pleti. Pleť také přirozeně hydratuje, rozjasňuje a chrání před předčasným stárnutím.

Naše tipy: