Koupelová terapie

Ponořit se do teplé vody, zavřít oči, zaposlouchat se do příjemné hudby a nechat se unášet intenzivní vůní esenciálních olejů… Připravte si dokonalou relaxační koupel s naším návodem! Koupel vám pomůže uvolnit unavené svaly, poskytne výživu pokožce celého těla a vaši mysl zbaví stresu a starostí.

roberto-nickson-YCW4BEhKluw-unsplash (1)

1. Krok: Sůl

Epsomská, himalájská nebo z mrtvého moře? Koupelové soli obsahují řadu důležitých minerálů, uvolňují namožené svaly a ulevují od řady kožních neduhů. Pročišťují pokožku zevnitř díky tomu, že napomáhají odvádění vody s toxiny a nečistotami pryč z těla. Současně také nesou esenciální oleje, které se samy o sobě nedokážou ve vodě rozpustit. 

Epsomská sůl

Svým vzhledem připomíná klasickou stolní sůl, ale chutí i vlastnostmi se výrazně liší. Přestože je možné ji používat i vnitřně, do jídla je vzhledem ke své hořké chuti nevhodná. Epsomská sůl obsahuje sírany a hořčík, který pomáhá relaxovat organismus, snižuje míru stresu a reguluje produkci hormonu melatoninu, který navozuje spánek. Koupel s epsomskou solí pomáhá uvolňovat svaly a usnadňuje jejich regeneraci. 

Sůl z mrtvého moře

Obsahuje velké množství síry, díky čemuž výrazně ulevuje od problémů jako je akné, ekzémy a lupénka. Je zdrojem více než 20 minerálů, důležitých pro celkové zdraví pokožky. Zlepšuje hydrataci, zklidňuje podráždění a urychluje hojení. Odvádí škodlivé toxiny z těla, napomáhá cirkulaci krve a vyrovnává přirozené pH pokožky. 

Himalájská sůl

Detoxikuje tělo, zlepšuje hydrataci kůže a zanechává ji hebkou a jemnou. Zbavuje podráždění a ulevuje od kožních onemocnění i od svědění po bodnutí hmyzem. Posiluje pokožku, zastavuje ji infekce, zmírňuje projevy akné a ekzému. Zbavuje bolesti namožených svalů a kloubů. salty

 

TIP: ALMARA SOAP koupelová sůl Salty Doctor kromě soli z mrtvého moře navíc obsahuje mleté ovesné vločky a vybrané rostlinné oleje, které pokožku zjemňují a zvláčňují. Po koupeli se tak nebudete cítit jen odpočatě, ale vaše kůže bude krásně zklidněná a hebká na dotek.

Time To Relax je směsí epsomské a himalájské soli, rostlinných olejů a voňavých, jemně mletých bylinek. Kombinace slézu, měsíčku, levandule a růže napomůže celkovému uvolnění a dokonale zklidní pokožku celého těla.   


 

2. Krok: Vůně

Esenciální oleje pomáhají harmonizovat psychiku, zpomalují neustálý tok myšlenek a zároveň zrelaxují i vaše fyzické tělo. Esenciální oleje je třeba smíchat s koupelovou solí nebo případně rozmíchat se základovým rostlinným olejem. Díky tomu zároveň předejdete pálení a podráždění pokožky, a zároveň kůži dodáte hydrataci a výživu. Mezi vhodné nosné oleje patří například jojobový, kokosový nebo mandlový olej. Vyzkoušet můžete i předem připravený mix od Nobilis Tilia, který pomáhá zachovávat přirozené pH pokožky, zabraňuje vysoušení a zanechává pokožku jemnou a pružnou.

Vzhledem k tomu, že by vás koupel měla připravit na noční odpočinek, je vhodné vyvarovat se olejíčků se stimulačními vlastnostmi. Správnou volbou pro zklidnění organismu jsou například:

Pokud si nechcete hrát na alchymistu a vytvářet vlastní aromatické směsi, sáhněte po speciálně namíchaných směsích esenciálních olejů přesně pro tento účel.

NAŠE TIPY:

  • Směs Radost ze života pozvedne vaši psychiku, uleví od špatné nálady, melancholie i strachu. Pomáhá zklidnit nervové napětí, navozuje pocit radosti a vnitřní harmonie.
  • Směs Harmonie nám ukazuje důležitost rovnováhy mezi aktivitou a odpočinkem. Uvolňuje potlačené emoce a nahromaděný stres, podporuje spontánnost a optimismus v každém našem životním kroku. Podporuje trpělivost, ulevuje proti přepracovanosti a učí odpočinku lidi, kteří jsou stále v jednom kole.
  • Směs Uvolnění je vhodná při stresu z přepracovanosti, pomáhá zklidňovat rozrušené nervy a zmírňovat pocity úzkosti a podráždění. Vnáší do života klid, sílu a jistotu.

3. Krok: Pokoupelová péče

Pro dokončení koupelového rituálu navlhčenou nahřátou pokožku ošetřete tělovým olejem, krémem nebo máslem. Díky tomu předejdete vysoušení a navíc usnadníte vstřebání všech blahodárných látek. 

NAŠE TIPY:

  • BEBUTTER Šlehané Bio bambucké máslo působí jako intenzivní komplexní výživa pokožky. Kůži zpevňuje, posiluje a zlepšuje její elasticitu. Obsažený extrakt z Aloe kapské napomáhá hydrataci a regeneraci. 
  • INLIGHT Bio balzám na nohy - chodidla si za svou každodenní těžkou dřinu zaslouží zvláštní péči. Balzám s bambuckým máslem, výtažkem z lískových ořechů a vybranými bylinkami, usnadňuje regeneraci kůže, zaceluje praskliny praskání a zabraňuje rohovatění.