Jarní vzpruha pro vaši pleť

Jaro je symbolem nových začátků a nové energie. Příroda se probouzí, přibývá světla, teploty stoupají a my postupně začínáme odhazovat vrstvy oblečení. Se změnami, které se dějí okolo nás, přichází také vhodný čas pozměnit i naši kosmetickou rutinu. Po dlouhé zimě může být pleť suchá a zašedlá, a vyžaduje proto extra péči, která ji pomůže rozjasnit, vyživit a připravit na nadcházející roční období.

brigitte-tohm-5lvgkp_xix8-unsplash 

Udělejte si pořádek ve své kosmetické výbavě

V rámci jarního úklidu otevřete i svou kosmetickou skřínku a zbavte se produktů, které už mají po datu expertce, nebo které dlouho nepoužíváte. Namísto bezmyšlenkovitého nakupování dalších produktů a shromažďování lahviček a krabiček si nastavte konzistentní kosmetickou rutinu, u které dokážete alespoň na čas vydržet.

 

Zaměřte pozornost na hydrataci

Používáte mastné, vyživující krémy, ale vaše pokožka je stále suchá? Zkuste svou pozornost obrátit spíše k hydrataci. Naše pleť je totiž jako houba. Pokud jí chybí voda, těžko do ní pronikají další ingredience, které na ni skrze kosmetické produkty aplikujeme. Jakýkoliv krém, balzám či olej poté vytváří jen vnější ochrannou vrstvu, ale neřeší problém, který se odehrává pod povrchem.

V zimě je v našich podmínkách vlhkost vzduchu velmi nízká, a tak pleť mívá s udržením vody potíže. Zařaďte proto do své jarní péče hydratační ingredience jako je kyselina hyaluronová, ceramidy nebo aloe vera a nezapomeňte přes den pít dostatek tekutin. To, jak naše pleť vypadá, je z velké míry jen zrcadlem toho, co se odehrává uvnitř našeho těla.

  

Zapojte do péče pravidelný peeling

Suché šupinky , které ulpívají na povrchu pokožky, způsobují nehezký, zašedlý odstín pleti. První krok, který vám pomůže pleť po zimě znovu oživit a vrátit jí zdravou barvu, je šetrný peeling. Exfoliací pomocí jemného scrubu nebo enzamatického peelingu odstraníte odumřelé kožní buňky, podpoříte správnou cirkulaci krve a předejdete také ucpávání kožních pórů a vzniku nedokonalostí. V neposlední řadě peeling pomůže zvýšit efektivitu použitých kosmetických produktů, protože jim nebude bránit v cestě neprostupná stěna odumřelých kožních buněk.

Abyste dosáhli maximálních výsledků, a přitom se vyhnul podráždění pleti a poškození kožní bariéry, peeling aplikujte 1-2x týdně.

 

Pořiďte si kvalitní ochranný krém proti slunci

Používání krému s ochranným faktorem je důležité nejen při opalování na pláži, ale také po zbytek roku, kdykoliv jsme vystavení slunečním paprskům. I když je obloha zatažení, UV paprsky stále pronikají skrz mraky a přispívají v organismu k tzv. oxidačnímu stresu. Ten se projevuje mimo jiné předčasným stárnutím pleti, vzniku pigmentových skvrn, narušení ochranné kožní bariéry a zhoršení existujících kožních onemocnění.

 

Dopřejte pleti extra péči s pleťovou maskou

Na trhu najdete celou řadu pleťových masek, určených pro různé účely. Zatímco některé masky fungují na princip peelingu, jiné zastupují hydratační esenci či sérum a pokožce dodávají hloubkovou, intenzivní výživu. Užijte si doma příjemnou relaxační chvilku a dodejte pleti chybějící živiny s přírodní pleťovou maskou!

 

Dejte šanci vitamínu C

Vitamín C není jen skvělým pomocníkem při chřipce a nachlazení. Pozitivní účinky má i ve vnější formě na naši pleť. Jde o účinný antioxidant, který pomáhá chránit pleť před poškozením způsobeným volnými radikály. Zároveň napomáhá tvorbě kolagenu, klíčového proteinu, který udržuje pleť pevnou a pružnou.