Jak vybírat kosmetiku pod stromeček?

Kolikrát se vám stalo, že jste pod stromečkem našli balíček kosmetiky, která vám nakonec vůbec nevyhovovala? Šampony a sprchové gely, které vám vůbec nevoněly, pomády, kterých máte doma deset dalších a krémy, které vaši pleť vysušují nebo naopak příliš mastí?

Obdarujte letos svoje blízké kosmetikou, která jim opravdu sedne!

Jak vybírat kosmetiku k Vánocům

Nekupujte bez rozmyslu levné balíčky kosmetiky v drogerii 

Namísto toho se opravdu zamyslete, jaké kosmetické produkty by obdarovaný mohl vyžít a mohly by mu udělat radost. Nenápadně si můžete popovídat o tom, jakou kosmetiku používají a dostat z nich víc informací o tom, jaké výrobky by jim mohli sednout.

Řiďte se věkem

Pokud nevíte, jaký typ pleti obdarovaný má, nebo jestli řeší konkrétní kožní potíže, řiďte se alespoň věkem. Mladá pleť se sklonem k akné bude mít jiné potřeby než zralá pleť, kterou přirozeně víc trápí vrásky, pigmentové skvrny a ztráta elasticity. 

lore-schodts-bNPIoil02tU-unsplash

Sáhněte po tom, co by si obdarovaný normálně nekoupil

Šampony nebo sprchové gely už většina z nás doma má. Zkuste proto být při výběru dárku kreativnější a sáhněte po kosmetice, kterou vaši blízcí běžně nekupují. Ať už kvůli ceně, nebo třeba proto, že o těchto produktech nemají ani tušení. Originálním dárkem tak může být třeba oční sérum, sérum pro péči o vousy, aromaterapeutická mlha, pečující maska na vlasy nebo třeba voňavý masážní olej.  

Upřednostněte čistě přírodní kosmetiku, ideálně s bio složením

Nakoukněte do složení produktů a vyhněte se syntetickým látkám jako jsou 

  • silikony (ve složení zapsané jako -cone)
  • parabeny (methyl, butyl, ethyl, propyl)
  • minerální olej (mineral oil)
  • DEA (diethanolamine), MEA (Monoethanolamine) a TEA (triethanolamine)
  • SLS (sodium lauryl sulfate) a SLES (sodium laureth sulfate)

 Při výběru vás můžou navést uznávané certifikáty jako: 

  • CPK (bio) = certifikovaná (bio) přírodní kosmetika
  • Ecocert = kosmetika, obsahující alespoň 95 % přírodních ingrediencí
  • NATRUE * = přírodní kosmetika bez chemických látek
  • NATRUE ** = přírodní kosmetika s min. 80% obsahem biosurovin 
  • NATRUE *** = přírodní kosmetika s min. 95% obsahem biosurovin
  • AB Agriculture = kosmetika vyrobená v souladu s francouzskými pravidly ekologickho zemědělství
  • ECO CONTROL = německý certifikát pro kosmetiku, která neobsahuje  ropné produkty, syntetické parfémy a barviva, chemické konzervanty, enzymy, fosfáty a geneticky modifikované suroviny

 

Pro partnera

Hledáte vhodný dárek pro partnerku, maminku nebo kamarádku? Poskládejte jí kosmetický balíček pro krásu a vnitřní harmonii. Přírodní kosmetika komplexně pečuje o pokožku a zároveň díky obsaženým éterickým olejům pozvedá náladu, podporuje sebevědomí, zbavuje stresu a starostí a navozuje stav uvolnění.

Luxusní rozmazlující balíček pro ženy poskládáte třeba z:

  

Pro partnera-2

Zatímco ženy svou kosmetickou rutinu berou jako rituál, při kterém si můžou naplno uží péči o sebe sama, kosmetika pro muže je obvykle co nejjednodušší a nejúčinnější. Žádné kroky navíc a co největší efekt s co nejmenším množstvím produktů.

Nesáhnete vedle například s:



Pro partnera-3

Pokožka dětí je o mnoho citlivější než dospělých, a proto vyžaduje extra šetrnou péči. Máte okolo sebe rodiče s malými dětmi? Usnadněte jim každodenní péči a zpříjemněte jim rodinné chvilky s přírodní kosmetikou pro nejmenší! 

Balíček pro dětskou péči sestavíte třeba z:

 

Pro partnera-4

Hormonální změny v pubertě velmi často způsobují nadměrnou tvorbu kožního mazu a s tím spojený vznik akné. Pokud víte, že tímto problémem někdo z vašich blízkých trpí, správně zvolenou kosmetikou můžete jejich trápení výrazně ulevit. Kosmetika pro aknózní pleť by měla mít lehčí konzistenci, měla by být nekomedogenní (neucpávat póry) a měla by pomáhat regulovat přirozenou mazotvorbu.

Vhodnou volbou může být třeba: