Naše tipy: České a slovenské značky přírodní kosmetiky

Dnes je to 103 let ode dne, kdy vzniklo samostatné Československo. A tak jsme si pro vás na oslavu připravili pár tipů na české a slovenské značky kosmetiky, které musíte rozhodně znát!

william-zhang-6En4WYsNYXM-unsplash

ALMARA SOAP

Pokud je pro vás při volbě kosmetiky důležitá udržitelnost a dopady na životní prostředí, potom vás určitě zaujme česká značka ALMARA SOAP. S jejími produkty nahradíte v koupelně spoustu plastových lahviček a potěšíte díky nim přírodu i svoji pokožku. V nabídce ALMARA SOAP najdete především ručně vyráběná tuhá mýdla, tuhé šampony a bylinné vlasové oplachy. A přestože je velká část produktů pestře barevná a voňavá, neobsahují ani špetku umělých barviv a syntetické parfemace. 

 

 

CANNADERM

Značka Cannaderm existuje už od roku 2002 a zaměřuje se na výrobu kosmetiky z konopí. To má totiž spoustu pozitivních účinků na zdraví, na kvalitu pokožky i vlasů. Konkrétně konopný olej je velmi účinný při léčbě kožních onemocnění jako jsou akné, ekzémy, nebo lupénka, pomáhá vyrovnávát přirozennou tvorbu kožního mazu a předchází vysoušení i nadměrnému maštění kůže. 

Produkty Cannaderm jsou vyráběné z panenského konopného oleje, získávaného šetrným lisováním konopného semínka. Díky tomu si zachovávají maximum léčivých látek a ulevují od mnoha kosmetických neduhů.

 

YAGE ORGANICS

Zatímco jedna část lidí doporučuje co nejvíce minimalistickou kosmetickou péči, korejský rituál krásy má dokonce 10 i více kroků. Právě na nich je založená česká bio kosmetika Yage Organics, která svými produkty tvoří ucelenou sestavu pro komplexní péči o pleť. Základem je důkladné (dvojí) čištění, tonizace, hydratace, výživa a následné použití produktů pro konkrétní typ a případné nedokonalosti pleti. Pokud chcete svojí pleti dopřát trochu luxusu, Yage je opravdu skvělá volba.

  

CANNOR

Cannor je dalším z českých výrobců konopné kosmetiky. Kromě konopného oleje ve svých mastech a olejových sérech pracuje tak s DBC (čti obráceně) olejem, léčivou látkou z konopí s obrovskými možnostmi využití - od léčby kožních onemocnění pro pomoc při stresu a nespavosti. Pokud s kosmetikou z konopí začínáte, doporučujeme vyzkoušet konopné masti a balzámy od Cannor, které vás svojí silou naprosto ohromí. Pomůžou vám zbavit se nedokonalostí, zpomalit stárnutí pleti i ochránit pleť v nevlídném počasí.

 

ALMA

Voňavá kosmetika bez chemie, kterou si zamiluje každý žena - taková je ALMA. V nabídce této přírodní kosmetiky najdete produkty pro péči o celé tělo. Kromě pečujících krémů a tělových i pleťových olejů stojí za zmínku také přírodní parfémy a aromaterapeutické mlhy, vyrobené z čistých éterických olejů a posílené léčivou energií polodrahokamů. 

Ať už sáhnete po jakémkoliv výrobku ALMA, můžete si být jisté, že jím opečujete nejen svou pokožku, ale také svou psychiku a vztah k sobě samé.

 

OSTÉ

Milujete vůni kokosu? Pak je OSTÉ něco pro vás! Česká značka kokosové přírodní bio kosmetiky spojuje moudrost tradiční asijské kultury s poznatky moderní vědy. Hlavní složku produktů tvoří za studena lisovaný (panenský) kokosový olej, získávaný z ekologických zdrojů ve Vietnamu. Podporuje hydrataci pokožky i vlasů, napomáhá regeneraci a teď v podzimních a zimních měsících poskytuje účinnou ochranu před mrazy, větrem a nevlídným počasím.

 

NOBILIS TILIA

Nobilis Tilia patří mezi naše nejoblíbenější značky. Nabízí obrovské množství produktů pro malé i velké, neobsahuje žádnou chemii a je navržená s respektem k našemu zdraví i k životnímu prostředí. 

S kosmetikou od Nobilis obstaráte všechny kroky své kosmetické rutiny - sprchování a koupání, péči o pleť, tělo i vlasy. V nabídce najdete mimo jiné také přírodní parfémy a deodoranty pro muže i ženy, pečující kosmetiku pro miminka a děti a také třeba pomocníky pro období rýmy a nachlazení. V neposlední řadě Nobilis Tilia vyrábí i jedny z nejkvalitnějších éterických olejů na českém trhu, takže pokud vás láká začít s aromaterapií, tuto značku určitě nepřehlédněte.

 

OMORFIA

Luxusní kosmetiky od ženy pro ženy. Tak by se dala charakterizovat ryze ženská kosmetika Omorfia. Omorfia nenabízí velké portfolio produktů, ale zato její jednotlivé produkty tvoří ucelený rituál krásy, který podpoří vaši pleť i vaši sebelásku. 

Základem péče je čisticí balzám pro olejové čištění pleti, následující pleťovým tonikem a olejovým sérem nebo krémem. Kromě přírodního složení každý produkt obsahuje také jedinečnou kompozici éterických olejů a podpůrnou afirmaci, která dokresluje zážitek z každodenní kosmetické rutiny.

 

DULCIA NATURAL

Dulcia Natural je slovenská přírodní, živá kosmetika, založena na bázi rostlinných a bylinných extraktů, čistých esenciálních olejů, vzácné růžové vody a aloe vera. Dohromady tak tvoří jemnou kosmetickou péči v každém věku - poradí si s citlivou pokožkou dětí a miminek, s akné a rozšířenými póry nejen v pubertě i a s přibývajícím věkem i s vráskami a pigmentovými skvrnami.