Bambucké máslo: Hojivý poklad pro dětskou pokožku

Bambucké máslo je jedinečnou přírodní ingrediencí pro péči o pokožku v každém věku. Výborně se hodí i pro citlivou dětskou pokožku se sklonem k vysoušení, podráždění a vyrážkám. Jaké jsou jeho účinky a proč by nemělo chybět v kosmetické výbavě pro ty nejmenší?

Co je bambucké máslo?

Bambucké máslo, někdy nazývané také jako Shea nebo Karité, je rostlinný tuk, získávaný  ze semen stromu máslovníku afrického. Pochází z oblasti západní Afriky, která je dodnes jeho největším producentem. 

Hlavními stavebními prvky jsou kyselina stearová a olejová. Svou konzistencí i vlastnostmi proto blízce připomíná sádlo. Narozdíl od něj je ale bambucké máslo vhodné i pro vegany a navíc je bez nepříjemného zápachu.

Pro kosmetické účely bylo bambucké máslo využíváno už před mnoha staletími. Díky vysoké koncentraci vitamínů a mastných kyselin i svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem má totiž velmi univerzální využití. 

megumi-nachev-xhOUnxVVb6s-unsplash

 

Proč zařadit bambucké máslo do péče o dětskou pokožku?

 

100% přírodní ingredience

Dětská pokožka je 20x tenčí než ta dospělá. Je proto mnohem citlivější vůči vnějším vlivům, včetně kosmetiky s obsahem nešetrných chemických látek. 

Bambucké máslo je čistě přírodní, nedráždivá látka, která je vhodná pro všechny typy pleti.

 

Výživa bez pocitu mastnoty

Bambucké máslo obsahuje vysoký podíl mastných kyselin, zejména kyseliny linolové, olejové, stearové a palmitové. Je proto oblíbené zejména pro své zvláčňující a vyživující účinky na suchou pleť. 

Při nanesení na navhlčenou pokožku se bambucké máslo snadno vstřebává a nezanechává nepříjemný mastný film. Zároveň vlhkost přirozeně uzamyká v kůži, takže předchází vysoušení a pokožku zanechává vláčnou a hebkou na dotek. 

 

Pomocník při léčbě ekzému

Ekzémem trpí podle průzkumů 1 z 5 dětí do 2 let věku. Protože projevy ekzému zhoršuje suchá pokožka, je důležité ji pravidelně promašťovat a přirozeně tak podporovat funkci kožní bariéry. 

Bambucké máslo má protizánětlivé účinky, zmírňuje podráždění a svědění a současně suché pokožce dodává bohatou výživu. Je proto výbornou volbou pro péči o atopickou pokožku (nejen u dětí).

 

Hojivý balzám při rýmě a nachlazení

Bambucké máslo je vhodné pro pokožku celého těla. Menší balení je vhodné mít vždy po ruce obzvlášť v dobách rýmy a nachlazení. Pomůže vám předejít odřenému nosu z častého smrkání a nepříjemným pocitům, které tento problém doprovází.

 

Parťák na letní výlety

Obsažené látky v bambuckém másle pomáhají redukovat začervenání, svědění, zmírňovat zánětlivé procesy a urychlovat hojení kůže. Využijete ho proto i pro zklidnění pokožky po delším pobytu na sluníčku nebo po bodnutí hmyzem.

 

Konec vyrážkám z plenek 

Opruzeniny u miminek nejsou nijak neobvyklé. Přestože nejde o závažný zdravotní problém, pro děti představují velmi nepříjemné chvilky. 

Protože má bambucké máslo protizánětlivé a antibakteriální účinky, napomáhá předcházet i hojit opruzeniny a další typy vyrážek.