Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
10:00 - 18:00 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
#pecujosebeslakou
29.12.2018
Chemie v kosmetice: Na co si dát pozor?
Co si dáváme do ledniček zajímá čím dál více lidí. A je to dobře. Vždyť strava je jedním z činitelů, které mají vliv na kvalitu naší pleti a vlasů. Je... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Tělo
  3. Sprchové gely a mýdla
  4. ELEMA Přírodní mýdlo se sírou a aktivním uhlím 110 g

ELEMA Přírodní mýdlo se sírou a aktivním uhlím 110 g

Speciálně vyvinuté přírodní mýdlo s aromaterapeutickou složkou ne jen pro problematickou pleť. Svým složením přispívá k detoxikaci kůže a znovuobnoven... celý popis
Dostupnost
Skladem 2 ks
189 Kč
156 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:EM12
Značka:Elema
Obsah balení:110 g
Výrobce:Elema - Dana Cinerová
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Speciálně vyvinuté přírodní mýdlo s aromaterapeutickou složkou ne jen pro problematickou pleť. Svým složením přispívá k detoxikaci kůže a znovuobnovení její přirozené funkce. Vzhledem k silnému antibakteriálnímu účinku velmi účinně napomáhá k vyčištění problematické pleti. Eliminuje tvorbu kožního mazu, ale přesto pleť zanechává hladkou, jemnou, vyživenou a svěží. Toto mýdlo je určené zejména pro mastnou a znečištěnou pleť. Skvělých účinků dosáhnete v kombinaci s RAW pleťovým olejem na normální a mastnou pleť.

Doporučujeme zejména mladistvím s problematickou pletí a všem, kteří pracují ve znečištěném prostředí či ztížených klimatických podmínkách.

Mýdlo má výrazné aroma australského čajovníku a hřebíčku

Složení: Cocos Nucifera, Olea Europaea Fruit Oil, Elaeis Guineensis, Ricinus Communis Seed Oil, Meva Azadirachta Indica Seed Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, eugenyia caryophyllus, sulfur, activated carbo, Aqua. (Olivový, kokosový, certifikovaný palmový RSPO olej, za studena lisovaný ricínový a nimbový olej, čistý přírodní olej z australského čajovníku, extrakt z kopřivy dvoudomé, mydlice lékařské, smetánky lékařské, přesličky rolní a břízy bělokoré, aktivní uhlí v prášku, přírodní síra, přírodní esenciální olej hřebíček, voda)

Balení: 110g +/- 10% odpar - dárková krabička

Podrobné složení

Olivový olej je vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, citlivou či poraněnou pokožku. Doporučuje se také k péči o velmi jemnou pokožku dětí a batolat již od prvních dní života. Zjemňuje a zvláčňuje, chrání před mrazem, urychluje hojení jizev, potlačuje lupénku i akné, je vhodný při ekzémech i bércových vředech a na popraskanou kůži.

Kokosový olej pro vytvoření pěny, výživu a regeneraci. Kokosový olej obsahuje velké množství vitamínu E, který pomáhá s hydratací pokožky, s příznaky jejího stárnutí a s poškozením kožních struktur. Olej z kokosové palmy je účinný při celulitidě, striích i folikulární keratóze. Kokosový olej poskytuje přirozenou ochranu před škodlivým UV zářením. Může být používán i při prevenci či léčbě mikrobiálních a plísňových kožních infekcí, které způsobují či zhoršují popraskané paty nebo akné. Při namíchání v nesprávném poměru však může pokožku vysušovat.

Palmový olej  použitý v našich přípravcích má certifikát udržitelnosti  zdroje. Pochází od drobných pěstitelů z Indonézie, nikoli z velkoplantážového pěstování. Olej z palmy je geneticky nezatížený a chemicky čistý na rozdíl od možné varianty v podobě slunečnicového či řepkového oleje. K výrobě mýdel a dalších kosmetických přípravků byl používán již od starověku, pro své jedinečné a ničím nenahraditelné  vlastnosti - nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, vysoký obsah antioxidantů, vitamínů A,D,K, betakarotenu, coenzymu Q10 a vyvážené složení mastných kyselin. Vyrábí se bez hydrogeneze (bez nebezpečných trans mastných kyselin), neobsahuje cholesterol a je účinnou prevencí proti rakovině kůže. Pleť výrazně zvláčňuje, hydratuje a zpevňuje, nezanáší póry a mýdlům a šampónům zajistí potřebnou tuhost. Až 90% z jeho celkové produkce se využívá jako additivum do pohonných hmot a jen zbývajících 10% je využito pro potravinářské a kosmetické účely.

Ricinový olej z prvního, šetrného, za studena provedeného lisu. Skočec obecný (Ricinus communis), lidově ricinovník, je oblíbená okrasná rostlina známá tisíce let, nenáročná na pěstování, původem z severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, dnes rozšířená doslova do všech zeměpisných šířek. Ze semen skočce se lisuje ricinový olej. Ačkoliv skočec obsahuje známý jed - ricin, ricinový olej toxický není. Naopak, olej má mnoho blahodárných účinků a široké využití  ve farmacii i kosmetice. V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem. Za studena lisovaný ricinový olej napomáhá k léčbě téměř veškerých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka nebo kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji.

Nimbový olej z prvního šetrného, za studena provedeného lisu. má specifickou oříškovo-česnekovou vůni, charakteristickou hnědo-zelenou barvu a tuhne již při pokojové teplotě. Získává se z tropického stálezeleného stromu zvaného nimbovník (Azadirachta indica). Všechny části stromu mají léčivé účinky, proto je nazýván stromem života. Svými vlastnostmi se vymyká ostatním známým rostlinným olejům. Obsahuje složky jako nimbin, nimbidin nebo azadirachtin a spoustu esenciálních mastných kyselin, vitamínů, minerálů a stopových prvků, které mají na pokožku blahodárné účinky. Olej z nimby má schopnost ničit bakterie, parazity i plísně. Zvlhčuje a zjemňuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenových vláken, zpomaluje stárnutí, napomáhá hojení ran, používá se při projevech virových a bakteriálních infekcí na pokožce, hojí opary, účinný při lupénce, ekzémech i akné, vhodný na mykózy mezi prsty, působí jako silný repelent, odpuzuje bodavý létavý hmyz, klišťata, blechy a další parazity. Posiluje imunitu organismu a má detoxikační účinky.

Tea trea oil - Domovem velmi zajímavého a houževnatého stromu, Kajeputu Střídavolistého (Melaleuca alternifolia), je severovýchodní pobřeží státu Nový Jižní Wales v Austrálii. Původní obyvatelé znali sílu jeho silice od nepaměti a používali ji jako všelék. Drobné, lepkavé listy obsahují vzácnou čirou až jemně nazlátlou, olejovou kapalinu, vůní připomínající eukalyptus či kafr, která vyniká naprosto jedinečnými antiseptickými, antiparazitálními, antibakteriálními a antimykotickými vlastnostmi. Tea-tree se dá přirovnat k čistému přírodnímu antibiotiku, které dokáže pročistit celé tělo a silně posílit imunitu člověka. Je vhodný při léčbě akné, ekzémech, oparech, vaginálních mykózách i na afty a bradavice. Usnadňuje hojení mokvajících a hnisajících ran, jizev, spálenin, zmírňuje svědění kůže a působí proti bodnutí hmyzem i jako odpuzovač hmyzu. Velmi účinně pomáhá v boji proti vším, blechám a klíšťatům. Formou inhalace se používá se k dezinfekci dýchacích cest, ve vlasové kosmetice proti vypadávaní vlasů a proti lupům.  Čistý Tea Tree oil lze aplikovat přímo na pokožku, přestože u velmi citlivých jedinců může vyvolat mírnou alergickou reakci.  Pozor, olej z Australského čajovníku může být při vnitřním užití toxický, proto ho nikdy nepoužívejte na kloktání, ani k ošetření domácích zvířat proti blechám a klíšťatům v neředěné stavu.

Extrakt z kopřivy dvoudomé, mydlice lékařské, smetánky lékařské, přesličky rolní a břízy bělokoré - přírodní extrahované byliny ve vyváženém poměru, které napomáhají k detoxikaci pokožky, k potlačení zánětlivých ložisek, podporují antibakteriální účinek a přispívají k regulaci mazotoku a zdravému prokrvení pokožky.

Esenciální olej hřebíček působí antisepticky, tlumí bolesti Má hřejivé účinky, uvolňuje svalové napětí, bolesti, křeče Je účinný při revmatismu, artritidě, na problematickou, mastnou pleťa akné. Odpuzuje hmyz.

Aktivní uhlí využití aktivního uhlí v kosmetice není žádnou novinkou - už ve starém Egyptě ho používali k péči o pleť a na čištění ran. V XVII. století ho začali vědecky zkoumat a zjistili, že dokáže chránit pokožku před škodlivými vnějšími a vnitřními faktory. Absorbuje nečistoty a škodlivé látky z pokožky a účinně detoxikuje a pomáhá zbavit se komedonů a akné bez podráždění nebo jakýchkoli vedlejších účinků.

Síra vysušuje, brání ucpávání pórů, má antiseptické a antibakteriální účinky, je účinná při akné a svrabu, vysušuje nadměrně mastnou pleť.

Voda použitá při výrobě našich produktů je čistá, pramenitá, zbavená případných nečistot a těžkých kovů filtrací přes přírodní aktivní uhlí.

Aromaterapie:

Aromaterapie hřebíček pomáhá při celkové slabosti, prohřívá organismus. Účinně zklidňuje, pomáhá odstraňovat stres a stavy úzkosti.
Aromaterapie tea trea oil je účinná k vyčištění mysli i domácího prostředí od škodlivých vlivů a zažehnání zdravotních problémů způsobenými bakteriemi, viry, plísněmi či parazity.

Novinky ze světa přírody
ZAJÍMAVOSTI ZE SVĚTA PŘÍRODNÍ KOSMETIKY

Certifikovaná kosmetika

Značení a složení kosmetiky

© Česká biokosmetika 2012 - 2020, všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.