Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
10:00 - 18:00 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
#pecujosebeslakou
29.12.2018
Chemie v kosmetice: Na co si dát pozor?
Co si dáváme do ledniček zajímá čím dál více lidí. A je to dobře. Vždyť strava je jedním z činitelů, které mají vliv na kvalitu naší pleti a vlasů. Je... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Tělo
  3. Sprchové gely a mýdla
  4. ELEMA Přírodní mýdlo s pískavicí a pomerančem 110 g

ELEMA Přírodní mýdlo s pískavicí a pomerančem 110 g

Jemné peelingové přírodní mýdlo s aromaterapeutickou složkou, které podporuje změkčení tvrdé a popraskané kůže zejména na patách, napomáhá likvidovat ... celý popis
Dostupnost
Skladem 2 ks
189 Kč
156 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:EM10
Značka:Elema
Obsah balení:110 g
Výrobce:Elema - Dana Cinerová
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Jemné peelingové přírodní mýdlo s aromaterapeutickou složkou, které podporuje změkčení tvrdé a popraskané kůže zejména na patách, napomáhá likvidovat plíseň a uvolnit svalové napětí. Přispívá k eliminaci pocení a diky kombinaci přírodních aromaolejů napomáhá k lepší koncentraci. Zanechává pokožku vláčnou a vyživenou. Znatelný efekt změkčení pokožky je patrný již po čtrnácti dnech každodenního používání. Na obzvláště tvrdlou kůži na patách doporučujeme kombinaci s Himalájskou solí. Doporučujeme používat v kombinaci s RAW pleťovým olejem dle typu pleti. Výsledek vás příjemně překvapí.

Na všechny typy pleti, pro muže i ženy. Doporučuji sportovcům.

Mýdlo má jemné tóny bylin a citrusů

Složení: Cocos Nucifera Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Elaeis Guineensis Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Papaver Somniferum Seed Oil, Meva Azadirachta Indica Seed Oil, Trigonella foenum-graecum extract, Capsicum annuum,Canarium luzonicum oil, Citrus aurantium var. Dulcis, Aqua. (Olivový, kokosový, certifikovaný RSPO palmový olej, za studena lisovaný ricínový, nimbový a makový olej, extrakt z pískavice, mydlice lékařské a červeného lapacha, mletá červená paprika, přírodní aromaolej z pomeranče sladkého, pryskyřice elemi, voda)

Balení: 110g +/- 10% odpar - dárková krabička

Podrobné složení

Olivový olej je vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, citlivou či poraněnou pokožku. Doporučuje se také k péči o velmi jemnou pokožku dětí a batolat již od prvních dní života. Zjemňuje a zvláčňuje, chrání před mrazem, urychluje hojení jizev, potlačuje lupénku i akné, je vhodný při ekzémech i bércových vředech a na popraskanou kůži.

Kokosový olej pro vytvoření pěny, výživu a regeneraci. Kokosový olej obsahuje velké množství vitamínu E, který pomáhá s hydratací pokožky, s příznaky jejího stárnutí a s poškozením kožních struktur. Olej z kokosové palmy je účinný při celulitidě, striích i folikulární keratóze. Kokosový olej poskytuje přirozenou ochranu před škodlivým UV zářením. Může být používán i při prevenci či léčbě mikrobiálních a plísňových kožních infekcí, které způsobují či zhoršují popraskané paty nebo akné. Při namíchání v nesprávném poměru však může pokožku vysušovat.

Palmový olej  použitý v našich přípravcích má certifikát udržitelnosti  zdroje. Pochází od drobných pěstitelů z Indonézie, nikoli z velkoplantážového pěstování. Olej z palmy je geneticky nezatížený a chemicky čistý na rozdíl od možné varianty v podobě slunečnicového či řepkového oleje. K výrobě mýdel a dalších kosmetických přípravků byl používán již od starověku, pro své jedinečné a ničím nenahraditelné  vlastnosti - nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, vysoký obsah antioxidantů, vitamínů A,D,K, betakarotenu, coenzymu Q10 a vyvážené složení mastných kyselin. Vyrábí se bez hydrogeneze (bez nebezpečných trans mastných kyselin), neobsahuje cholesterol a je účinnou prevencí proti rakovině kůže. Pleť výrazně zvláčňuje, hydratuje a zpevňuje, nezanáší póry a mýdlům a šampónům zajistí potřebnou tuhost. Až 90% z jeho celkové produkce se využívá jako additivum do pohonných hmot a jen zbývajících 10% je využito pro potravinářské a kosmetické účely.

Ricinový olej z prvního, šetrného, za studena provedeného lisu. Skočec obecný (Ricinus communis), lidově ricinovník, je oblíbená okrasná rostlina známá tisíce let, nenáročná na pěstování, původem z severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, dnes rozšířená doslova do všech zeměpisných šířek. Ze semen skočce se lisuje ricinový olej. Ačkoliv skočec obsahuje známý jed - ricin, ricinový olej toxický není. Naopak, olej má mnoho blahodárných účinků a široké využití  ve farmacii i kosmetice. V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem. Za studena lisovaný ricinový olej napomáhá k léčbě téměř veškerých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka nebo kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji.

Nimbový olej z prvního šetrného, za studena provedeného lisu. má specifickou oříškovo-česnekovou vůni, charakteristickou hnědo-zelenou barvu a tuhne již při pokojové teplotě. Získává se z tropického stálezeleného stromu zvaného nimbovník (Azadirachta indica). Všechny části stromu mají léčivé účinky, proto je nazýván stromem života. Svými vlastnostmi se vymyká ostatním známým rostlinným olejům. Obsahuje složky jako nimbin, nimbidin nebo azadirachtin a spoustu esenciálních mastných kyselin, vitamínů, minerálů a stopových prvků, které mají na pokožku blahodárné účinky. Olej z nimby má schopnost ničit bakterie, parazity i plísně. Zvlhčuje a zjemňuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenových vláken, zpomaluje stárnutí, napomáhá hojení ran, používá se při projevech virových a bakteriálních infekcí na pokožce, hojí opary, účinný při lupénce, ekzémech i akné, vhodný na mykózy mezi prsty, působí jako silný repelent, odpuzuje bodavý létavý hmyz, klišťata, blechy a další parazity. Posiluje imunitu organismu a má detoxikační účinky.

Extrakt z červeného lapacha, mydlice lékařské a přesličky rolní má výrazné hojivé, antiseptické, antibakteriální a detoxikační účinky, je vhodný na ekzémy a různé kožní záněty, zklidňuje svědění a alergie. Pokožku účinně hydratuje a zjemňuje.

Moringa původním domovem tohoto výjimečného stromu je jižní podhůří Himalájí, odkud se přes Indii a Arábii rozšířila až do Afriky včetně Madagaskaru. Bývá označována za jednu z nejužitečnějších rostlin na celém světě z hlediska svojí výživové hodnoty. Moringa, to je „symfonie živin“, ve které si organismus může vybrat právě to, co potřebuje. Působí rovněž na psychické úrovni, poskytuje lásku, klid, radost a vděčnost. Moringa, to je strom, který osminásobně zvyšuje biologickou využitelnost živin díky růstovému hormonu zeatinu. Obsahuje rekordních 75 000 jednotek ORAC ( měřítko antioxidačního potenciálu). Antioxidanty „vychytávají“ volné radikály, agresivní sloučeniny kyslíku, které mohou vést až k chronickým onemocněním. Rostlinný hormon zeatin působí proti stárnutí buněk a udržuje pleť elastickou a mladistvou. Moringa má také výrazné antibakteriální a hojivé účinky. Napomáhá k posílení imunity, hydratuje a má výrazné antiseptické účinky. Toto je jen zkrácený výčet blahodárných účinků této pozoruhodné rostliny.

Pryskyřice elemi  Kanárník luzonský, rostoucí v tropických oblastech Asie, především na Filipínách produkuje hustou, lepkavou, nádherně voňavou pryskyřici, nazývanou elemi, která omlazuje a vyhlazuje pleť, chrání proti předčasnému stárnutí, má antiseptické účinky, napomáhá hojení zánětů, rozjasňuje. Je vhodná pro ošetření každého typu pleti, vykazuje výrazné tonizační vlastnosti, je účinná i při léčbě akné.

Gurjun balzám v českém překladu Dvojkřídláč ztepilý. Tento strom roste pouze v Indii. Olej se získává parní destilací a má dřevito-kořeněnou krásnou vůni. Tato vůně připomíná kombinaci santalového a cedrového dřeva.
Balzám a silice Gurjun zklidňuje bolesti při revmatu, uklidňuje kožní podrážděni, hojí drobná poranění.. Je antiseptický, protizánětlivý.

Esenciální olej Litsea Cubeba je nádherně voňavá silice s léčivými účinky, která se získává jak z plodů, tak z listů tropického keře jménem Vavřín kubébový. Roste hlavně v jihovýchodní Asii. Silice z vavřínu přináší úlevu při bolestech a otocích končetin, působí antibakteriálně a mykostaticky. Regeneruje, osvěžuje a zvláčňuje pokožku, nevysušuje ji a nevyvolává alergické reakce. Uvolňuje svalové napětí.

Voda použitá při výrobě našich produktů je čistá, pramenitá, zbavená případných nečistot a těžkých kovů filtrací přes přírodní aktivní uhlí.

Aromaterapie:

Aromaterapie pryskyřice elemi zlepšuje náladu, osvěžuje a zbystřuje smysly. Dokáže harmonizovat, spojuje nebe se zemí, klidní, uvolňuje mysl, podporuje meditaci, nabíjí energií radosti, lásky a něhy, zvyšuje koncentraci a vytrvalost.

Aromaterapie gurjun balzám na psychické rovině ostraňuje různé formy úzkostí, psychického vypětí a různých traumat. Zklidňuje a uvolňuje mysl.

Aromaterapie Litsea Cubeba má antidepresivní i afrodiziakální účinky, je výborným psychickým stimulantem, pomáhá při únavě a stresu, pozitivně povzbuzuje mysl. Podporuje svěžest, koncentraci a dobrou náladu.

Novinky ze světa přírody
ZAJÍMAVOSTI ZE SVĚTA PŘÍRODNÍ KOSMETIKY

Certifikovaná kosmetika

Značení a složení kosmetiky

© Česká biokosmetika 2012 - 2020, všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.